Mekaniska tätningar och propelleraxeltätningar

Mekaniska tätningar är anordningar som hjälper till att förhindra läckage av vätskor, gaser eller andra material från en maskin eller ett system. Den används vanligtvis i pumpar, kompressorer och andra typer av roterande utrustning, och den är utformad för att upprätthålla en barriär mellan vätskan eller gasen som pumpas och miljön.

Det finns många olika typer av mekaniska tätningar, var och en med sina egna unika egenskaper och fördelar. Några av de vanligaste typerna inkluderar enfjädrade, flerfjädrade, bälgtätningar och patrontätningar.

Enfjädrade tätningar är de enklaste och den mest ekonomiska typen av mekanisk tätning. De består av en enda fjäder som trycker ihop tätningsytorna, vilket skapar en tätning. Mekaniska tätningar med flera fjädrar, å andra sidan, använder helt enkelt flera fjädrar för att ge en mer konsekvent och pålitlig tätning.

Patrontätningar är en typ av mekanisk tätning som kommer förmonterade och enkelt kan installeras i en applikation. De är mycket bekväma och lätta att använda, och de används vanligtvis i utrustning som kräver frekvent underhåll.

När det kommer till att välja rätt mekanisk tätning för din applikation är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som vilken typ av vätska eller gas som pumpas, driftsförhållandena och utrustningens specifika krav.

En annan viktig aspekt för denna typ av tätning är korrekt installation och underhåll. En dålig installation kan göra att tätningen går sönder i förtid, vilket kan leda till kostsamma stopp och reparationer.

Sammanfattningsvis är mekaniska tätningar en kritisk komponent i många industriella system, som hjälper till att förhindra läckage och säkerställa säker och effektiv drift av utrustning. Med de olika typerna som finns är det viktigt att välja rätt för just din applikation och även att säkerställa korrekt installation och underhåll.

Våra mekaniska tätningar finns som standardprodukt men kan även skräddarsys för att passa specifikt till din applikation.

Ställ din förfrågan

UTFORSKA FLER PRODUKTER I VÅR WEBBSHOP