O-ringar

O-ringar är små, runda tätningar som används för att förhindra läckage av vätskor och gaser. Dessa tätningar tillverkas av olika material som gummi, silikon, fluoroplast, plast eller metall.

Radialtätningar

Genom att använda högkvalitativa radialtätningar kan ni minska driftstopp, underhållskostnader och samtidigt optimera maskinernas prestanda. Dessutom bidrar de till att minska miljöpåverkan genom att förhindra utsläpp av skadliga ämnen.

Planpackningar

Planpackningar används för att säkra och förhindra läckage av vätskor och gaser mellan två anslutande ytor, t.ex. ett flänsförband. Hos PetroSeal hittar du planpackningar i gummi, fiber, grafit, PTFE och metall.

MEKANISKA TÄTNINGAR

Mekaniska tätningar är anordningar som hjälper till att förhindra läckage av vätskor, gaser eller andra material från en maskin eller ett system. Den används vanligtvis i pumpar, kompressorer och andra typer av roterande utrustning.

HYDRAULIKTÄTNINGAR

Hydrauliktätningar är extremt viktiga komponenter för smidig drift av hydrauliska system. Dessa tätningar är ansvariga för att förhindra vätskeläckage och upprätthålla trycket i systemet.

BOXPACKNINGAR

Boxpackningen är en mångsidig tätningslösning som används för att ge effektiv tätning av statiska eller roterande axlar i packboxar, så som i ventil-, rotations- och kolvpumpar. De är enkla att installera och underhålla.

UPPBLÅSBARA TÄTNINGAR

Öka tätningsprestandan genom att ersätta dina statiska gummilister eller andra typer av tätningar med en uppblåsbar tätning. Du kan även undvika dyra cylindermontage med hjälp av ett uppblåsbart alternativ.

BUSSNINGAR

Vi erbjuder ett omsorgsfullt utvalt standardsortiment av bussningar som glidlager för applikationer där det förkommer höga laster och låga hastigheter. Vid behov av specialanpassade lösningar finns vi självklart till er hjälp.

SVARVADE TÄTNINGAR

Med våra Lamisatätningar erbjuder vi svarvade tätningar som är anpassade efter dina exakta behov. Vi bevarar full kontroll över kvaliten på råmaterialet, tätningens tillverkning och kvalitetskontroller.