STANDARDSTORLEKAR

När det gäller dimensionerna på radialtätningarna finns det flera viktiga faktorer att överväga, bl.a. axeldiameter, husets innerdiameter samt. tätningens bredd eller tjocklek.

Genom att välja rätt storlek på radialtätningen kan du dels säkerställa att maskiner och utrustning fungerar optimalt och undvika potentiella problem som läckage, överdriven friktion eller förtida slitage. Tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp att hitta rätt storlek! Vi kan även hjälpa er att tillverka radialtätningar i både specialstorlekar och material.

Ladda ner excel Storlekstabell

TEMPERATURER

Det är viktigt att tänka på vilka temperaturer radialtätningen kommer att utsättas för under drift. Om en radialtätning utsätts för en högre eller lägre temperatur än vad dess material är utformat för kan det leda till deformering, en försämrad tätning och i värsta fall till att radialtätningen spricker. Därför är det viktigt att välja rätt material utifrån temperaturkraven på applikationen.

Ladda ner excel

APPLIKATIONER & Profiltyper

Radialtätningar är avgörande komponenter för att förhindra läckage av vätskor eller gaser i roterande maskiner. Det finns flera olika profiltyper av radialtätningar som används beroende på applikation och krav.

En vanlig typ är läpprofilen, som är mycket populär på grund av sin effektiva tätning. Den består av en elastisk läpp som pressas mot en motståndsyta. Läpprofilen används främst vid låg till medelhög hastighet och tryck.

Fjäderprofiltätningar är utrustade med en inbyggd fjäder som ger extra tryckkraft på läppen. Denna typ av tätning används ofta i höghastighets- och högtrycksapplikationer och kan hittas inom olika industrier och motorapplikationer.

Olika tillverkare använder sig av olika benämningar för de olika profilerna som finns. PetroSeal kan leverera alla typer av radialtätningar, även specialprofiler. Nedan hittar du en referenstabell över de typer som finns att välja mellan och hur de benämns hos de vanligaste tillverkarna.

Typtabell LADDA NER EXCEL

CC

Packbox (Radialtätning) med dammläpp.

CB

Packbox (Radialtätning) utan dammläpp.

BC

Packbox (Radialtätning) med metallhus och dammläpp.

BB

Packbox (Radialtätning) med metallhus.

MEDIARESISTENS

Radialtätningen är en avgörande komponent i många industriella och tekniska applikationer.

För att en den ska fungera optimalt måste den väljas i rätt material beroende på vilken media den skall utsättas för. Om radialtätningen väljs i fel material kan det leda till läckage, skador på anslutningen eller att komponenten inte fungerar som det är tänkt.

Ladda ner excel

SPECIALTILLVERKNING
av radialtätningar och packboxar

Vi erbjuder specialtillverkning av radialtätningar och packboxar som är skräddarsydda för dina unika behov och önskemål. Vårt erfarna team hjälper till att designa och tillverka dessa komponenter enligt dina exakta specifikationer. För större volymer kan vi till och med producera prototyptätningar för testning och verifiering av passform.

Vi har framgångsrikt levererat packboxar och radialtätningar till olika industrier, inklusive Food & Pharma, papper & massa, stål och gruvindustrin. Våra produkter är utformade för att möta de strängaste branschstandarderna och erbjuder pålitlig och hållbar prestanda i krävande miljöer.

Kontakta oss idag för att diskutera dina behov av specialtillverkning av radialtätningar och packboxar. Vi är dedikerade att leverera skräddarsydda lösningar som uppfyller dina specifika krav och ökar effektiviteten i din verksamhet.

KONTAKTA OSS Svarvade tätningar